2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalleri Türkiye'de oynanacak

ülkemizde en çok takip edilen spor dalları arasında yer alan futbol, bugün önemli bir konu başlığı ile gündeme geldi. 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinin adresi Türkiye olarak belirlendi.
2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalleri Türkiye'de oynanacak

Futbol, ülkemizde en çok takip edilen spor dalları arasında yer alıyor. Türkiye'de büyük bir takipçisi kitlesi olan futbol, özellikle karşılaşma takvimi ile gündeme gelmeye devam ediyor. İrlanda’nın başkenti Dublin’de UEFA İcra Kurulu toplantısı yapıldı. Bu toplantıya UEFA İcra Kurulu üyesi olan Servet Yardımcı da katıldı. Toplantıda 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinin oynanacağı adres kararlaştırıldı.

2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinin Türkiye'de oynanacağı duyuruldu. Kararı UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı açıkladı.

TÜRKİYE, İKİ DEV FİNALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Açıklanan karara göre, 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali'ne, daha önce 2019 yılında UEFA Süper Kupa’ya ev sahipliği yapan Tüpraş Stadyumu, ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Avrupa Ligi Finali, siyah-beyazlılara ait Tüpraş Stadyumu'nda yapılacak. Konferans Ligi finali ise yine aynı statta ya da Ankara'da bulunan 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek.

aw210239-02.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ilgili paydaşlarla yapılan istişareler neticesinde, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) sonrasında UEFA'ya, 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali'ne ev sahipliği yapması için inşası devam eden 19 Mayıs Stadyumu ile ilgili başvuru yapılması kararı alındı.

UEFA'nın onay vermesi halinde 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali, Yeni Ankara Stadyumu'nda yapılacak. Böylece süreçlerin tamamlanması halinde Başkent Ankara ilk kez bir UEFA final organizasyonuna ev sahipliği yapmış olacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise kararı "İki büyük finali daha Türkiye'ye armağan etmenin haklı gururunu yaşıyoruz" sözleri ile değerlendirdi. Gelişmeler futbolseverler tarafından takip ediliyor olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.