Kültür ve Turizm Bakanlığı 14 kamu taşınmazı turizm yatırımlarına tahsis edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile kamu taşınmazlarının turizm yatırımları için tahsis edileceği öğrenildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı 14 kamu taşınmazı turizm yatırımlarına tahsis edecek

Turizm, Türkiye'nin önemli gelir kaynaklarından biri. Turizme olan yatırımların önemi giderek artarken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 14 adet kamu taşınmazının turizm yatırımlarına tahsis edileceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ve bu Kanun'un 8’nci maddesine dayanılarak yürürlüğe giren ‘Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ kapsamında 14 adet kamu taşınmazının turizm yatırımlarına tahsisi için bir toplantı düzenlendi.

14 KAMU TAŞINMAZI TURİZM YATIRIMLARINA TAHSİS EDİLECEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapılan toplantının detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ kapsamında Bakan Yardımcısı Alpaslan başkanlığındaki toplantıda İzmir, Çankırı, Antalya, Muğla ve Trabzon'da bulunan toplam değeri 5 trilyon 421 milyon 500 bin lira olan 14 adet kamu taşınmazının müzakereleri gerçekleştirildi.

14-adet-kamu-tasinmazi-turizm-yatirimlarina-tahsis-edilecek-71788.webp

Türkiye turizmini geliştirmek amacıyla yapılan kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsis edilmesi için 3 bin 785 yatak kapasiteli turizm tesisi ve 600 yatak kapasiteli turizm personeli lojmanının ülke turizmine kazandırılmasının hedeflendiği ifade edildi. Toplantı ile ilgili aha fazla detay henüz paylaşılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.