Bakan Işıkhan duyurdu! Uzaktan muayene SGK kapsamına alındı

Ülkemizdeki sağlık sistemi ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Sağlık sisteminde alınan yeni kararlar vatandaşların gündeminde yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan uzaktan muayene ile ilgili yeni bir açıklama geldi.
Bakan Işıkhan duyurdu! Uzaktan muayene SGK kapsamına alındı

Türkiye'de sağlık hizmetlerine kesintisiz ve kolay ulaşım için pek çok önemli adım atılıyor. Sağlık siteminde yeni kararlar alınmaya devam ederken bu kararlar da kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ediyor. Bu çerçevede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin başladığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin geri ödeme listesine alındığını belirtti. Söz konusu kararın ne anlam ifade ettiği de pek çok vatandaş tarafından merak konusu oldu.

UZAKTAN MUAYENELER SGK KAPSAMINA GİRER Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu hastanelerinde internet üzerinden alınacak uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerine ait muayene bedelinin artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını açıkladı.

bakan-isikhan-duyurdu-uzaktan-muayene-sgk-kapsamina-alin.jpeg

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sağlık hizmetlerinde dönüşümü desteklediklerini belirtti. Bu çerçevede yapılan açıklamada “Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerini geri ödeme listesine alıyoruz. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

aw210136-01.jpg

Böylelikle hastalarımızın Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, e-reçete ve e-rapor gibi hizmetlerin bedellerini Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından karşılıyoruz” ifadeleri yer aldı. Söz konusu karar dahilinde artık uzaktan muayeneler de SGK kapsamında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.