Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına çözüm karaturp kürü!

Mevsim geçiş döneminde hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu konuların başında geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısı bulunuyor. İlaç kullanmadan bu süreci atlatmak isteyenler için çözüm karaturp küründe saklı!
Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına çözüm karaturp kürü!

İnatçı, günlerce geçmeyen ve gece uyutmayan öksürükler, günlük hayatın kötü bir şekilde ilerlemesine neden olabilir. Bu öksürükten kurtulmak isteyen ancak ilaç kullanmak istemeyenler son günlerde karaturp türünü araştırıyor. Peki, karaturp kürü nasıl yapılır? İşte detaylar

KARATURP NEDİR?

Karaturp içerisinde yüksek oranda yüksek lif barındırmaktadır. Sindirim sistemine de iyi gelen karaturp C vitamini açısından zengin olmasıyla da bağışıklığı güçlendirmektedir. Bunların yanı sıra öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi sorunlara da iyi geldiği bilinen karaturp nasıl kullanılır?

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE ÇÖZÜM: KARATURP KÜRÜ

Öksürük için karaturp kullanmak isteyenler için karaturp ve balı hazır ettikten sonra süreç için işleme başlayabilir. İlk olarak karaturpu düzgünce yıkayın. Daha sonra sap kısmından kapak şeklinde bir kesik atın.

Turpun içini bu kapak kısmından dikkatli bir şekilde oyun. Oyulan turpu büyük çöp şiş ile bir kere delin. Turpun alt kısmına bardak koyun. Oyun kısmına da ağzı dolana kadar bal ekleyin. Çıkardığınız kapağı da balın üzerine koyun ve bu şekilde bir gece boyunca bekletin.

Sabah kalktığınızda bardağın içerisinde ballı karaturp karışımı olacak. Bu karışımı özellikle gece yatmadan önce 1 yemek kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Düzenli tüketimde geçmeyen öksürüğün geçtiğini görebilirsiniz. Bal bittikçe süzülmesi için yeniden eklemeyi ihmal etmeyin.

Bunların yanı sıra boğazınızı nemli tutarak da gece boyunca nöbet şeklinde gelen öksürüklerin azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Bala ya da karaturpa alerjisi olanların kürü hazırlamadan önce sağlık kuruluşundan destek almaş önerilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.