AKOM'dan son dakika uyarısı! Ankara kuvvetli yağış başlayacak

Başkent Ankara için AKOM'dan bir son dakika uyarısı geldi. Kentte yağışların başlayacağı ifade edilirken tarih ve saat duyurusu yapılarak vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
AKOM'dan son dakika uyarısı! Ankara kuvvetli yağış başlayacak

Ülkemiz genelinde geçtiğimiz haftalarda sağanak yağış etkili olmuştu. Toz taşınımı ile beraber sağanak yağışların hakim olduğu illerde çamur yağması dikkati çekerken bu iller arasında Ankara'da yer almıştı. Ankara'da son günlerde sıcaklı günler yaşanırken Ankara'da Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından son dakika uyarısına yer verildi.

Başkent Ankara için geçilen son dakika uyarısı da merak konusu oldu. AKOM, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden önemli bir duyuru yaptı. AKOM tarafından uyarıyı ve detayları okurlarımız için derledik.

AKOM'DAN ANKARA'YA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi, ''Meteorolojik Uyarı'' adıyla yeni bir duyuruya yer verdi. AKOM tarafından yapılan son dakika uyarısında ''Ankara tüm merkez ilçeleri kapsayan kuvvetli yağış uyarısı verilmiştir. Yağışın yarın öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.'' ifadelerine yer verildi.

ankara-akom.jpg



23 Mayıs 2024 saat 15:00 itibariyle başlaması beklenen sağanak yağışların 24 Mayıs 2024 saat 03.00'e kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede AKOM, ''Gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.