Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardı alan vatandaşlara yönelik sağladığı pek çok destek bulunuyor. Bu destekler sosyal yardım adıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılırken Ankaralılar sosyal yardım başvurularının nasıl yapılacağını sorguluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dar gelirli için nakde olan desteği artıyor. Artan maliyetler nedeniyle üst üste gelen zamlar vatandaşların bütçe dengeleri etkilerken yaşam standartlarının düştüğü yerlerde de verilen sosyal desteklerle ayağa kalkıyor. Bakanlıklar, belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından dar gelirli ve muhtaç kişilere yönelik sağlanan yardımlar da devam ediyor.

Bu çerçevede başkentte de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından verilen destekler merak konusu oluyor. ABB emekliye, öğrenciye, çocuğu okula giden ailelere pek çok kalemde yardım sağlarken bu yardımlardan yararlanmak isteyenler de ABB'nin sosyal yardımlarına nasıl başvuru yapılabileceğini araştırıyor. ''Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt aranırken detayları okurlarımız için derledik.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu sosyal yardım programlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ederken bu yardımlara internet üzerinden online olarak başvuru yapılabiliyor.

ankara-buyuksehir-belediyesi-sosyal-yardim-basvurusu-nasil-yapili.webp

Ankara’da yaşayan ve gelir düzeyi yoksulluk sınırının altında olan vatandaşlar ABB'ye sosyal yardım talebinde bulunabiliyor. Vatandaşların gerekli şartları sağlamaları ve istenen belgelerle başvuru yapması halinde gerekli destek sağlanırken bu desteklerden yararlanmak için başvuru adımları da belli oldu.

''https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/'' adresi üzerinden sosyal yardım için başvuru yapılabileceği ifade edilirken

ekran-goruntusu-2024-05-21-122136.png

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardım Başvuru Ekranı üzerinden gereken bilgileri dolduranlar başvuru adımını tamamlamış oluyor. Ankara’da yaşayan vatandaşlar ayrıca telefon ile başvuru yapabiliyor. Bunun için izlenmesi gereken adım ise;

Gıda kolisi ve nakit yardımı çağrı merkezi, 0 312 322 11 33,
Sıcak yemek yardımı çağrı merkezi 0 530 010 07 50,
Keçiören çağrı merkezi 0 312 322 11 33,
Sincan çağrı merkezi 0 312 276 22 31,
Çubuk çağrı merkezi 0 312 837 99 29,
Altındağ çağrı merkezi 0 312 348 44 84’tür.

Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılan sosyal yardım başvurusu yoğunluğa bağlı olarak 1 ay içinde sonuçlanıyor. ABB tarafınıza olumlu - olumsuz dönüş sağlarken durumunuza göre yardım alma hakkınız bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.