Ankara'da böyle bir yer olduğunu kimse bilmiyor! Ormanın içinde gizli akvaryum gibi

Başkent Ankara'nın doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor. Ankara'nın göbeğinde gizli kalmış görüntüsüyle bir alan daha bulunuyor. Söz konusu alanda yaşayan hayvan türleri görenleri büyülerken mutlaka görülmesi gereken adresi okurlarımız için derledik.
Ankara'da böyle bir yer olduğunu kimse bilmiyor! Ormanın içinde gizli akvaryum gibi

Azra KOÇAK Özel Haber (Alınamaz, çalınamaz, kopyalanamaz) - Başkent Ankara, 25 ilçede yaşayan milyonlarca nüfusa ev sahipliği yaparken doğal güzellikleriyle de Ankaralılar ve Ankara dışından gelen vatandaşlar için dikkat çekmeye devam ediyor.

Ankara’nın ilk Türkiye’nin de ikinci Botanik Parkı'nın tasarımı 1970 yılında Prof. Dr. Yüksel Öztan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Yüksel Öztan’ın Ankaralılara mirası, 3'üncü derece doğal sit alanı olan Ankara’nın ilk botanik parkı, Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi olma özelliğiyle de 'Ankara Milli Botanik Bahçesi' adıyla ziyarete açıldı.

ANKARA MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ, BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi 'Ankara Milli Botanik Bahçesi', dikkat çeken karelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ankara Milli Botanik Bahçesi, biyolojik çeşitliliği ile görenleri büyülerken içerisinde yaşayan hayvanlar da ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatarak unutulmaz anlar yaşatıyor.

ekran-goruntusu-2024-05-22-093045.png

Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi 'Ankara Milli Botanik Bahçesi' bünyesinde 3 ayrı gölet - sulak alanı ve bunlara bağlı olarak sulak alan vadilerini barındırıyor.

ekran-goruntusu-2024-05-22-093052.png

İçindeki bahçede çeşitli hayvanlar bulunurken kaplumbağa, ördek ve balıklar ziyaretçilerin odak noktası oluyor. Aynı zaman Türkiye'deki mekanik, sağlık, bilişim alanındaki Teknokentlerin ve üniversitelerin ortasında yeşil AR-GE vadisi konsepti olmaz özelliği de taşıyan Ankara Milli Botanik Bahçesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-05-22-093107.png

Ankara Milli Botanik Bahçesi genelinde 35 kilometreyi aşan yaya ve bisiklet yolu bulunurken doğa ile iç içe olması ve göletleri ile Ankaralıların dinlenebildiği sayılı mekanlar arasında yer alıyor.

ekran-goruntusu-2024-05-22-091229.png

​Türkiye Milli Botanik Bahçesi, haftanın 6 günü 10.00 - 17.00 saatleri arasında misafirlere açılırken yalnızca pazar günleri kapalı oluyor. Biyoçeşitlilik ve herbaryum açısında örnek teşkil eden Türkiye Milli Botanik Bahçesi, Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığının arkasında yer alıyor.
(Bilkent Şehir Hastanesine yürüme mesafesinde)

ekran-goruntusu-2024-05-22-093057.png

Halka açık olan alanda girişler ücretsizken otoparkı bulunuyor. ​Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nin halka açık olduğu ve yalnızca pazar günleri kapalı olduğu öğrenilirken golf arabalarıyla göletin yanına ring seferleri yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.