Başkent Ankara Kalkınma Projesi Nedir, BAKAP nerede, nasıl gidilir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtılan BAKAP ile ilgili olarak merak edilenlere yanıt aranıyor. BAKAP'ın nerede olduğu ve nasıl gidildiği sorgulanırken bir yandan da BAKAP'ın ne anlam ifade ettiği araştırılmaya başlandı.
Başkent Ankara Kalkınma Projesi Nedir, BAKAP nerede, nasıl gidilir?

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) tanıtılmıştı. BAKAP'ta birbirinden farklı pek çok etkinliğe yer verilirken kente kazandırılan yeni rekreasyon alanı ile ilgili olarak merak edilenler de arttı. BAKAP' gitmek isteyen Ankaralılar, ''Başkent Ankara Kalkınma Projesi Nedir, BAKAP nerede, nasıl gidilir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Türkiye'nin En Büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı olarak adlandırılan BAKAP, ANFA Genel Müdürlüğü işletmesinde Cumhuriyetin 100'üncü yılında Ankara'ya ve Ankaralılara armağan olarak açıldı. 3,5 milyon metrekarelik alanda yapımının tamamladığı BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı ile ilgili ''Başkent Ankara Kalkınma Projesi Nedir, BAKAP nerede, nasıl gidilir?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

BAKAP NEDİR, BAKAP TARIM KAMPÜSÜ VE REKREASYON ALANI NEREDE?

BAKAP, ABB tarafından mahsullerini yüksek fiyata üretip, düşük fiyata satmak zorunda kalan üreticiyi, kent ekonomisini canlandıran kırsal kalkınma projeleriyle bu döngüden çıkarıp yeniden ayağa kaldırmak üzere geliştirilen bir proje olarak anlatıldı.

baskent-ankara-kalkinma-projesi-nedir-bakap-nerede-nasil-gidilir.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 dekarlık alana kurulu BAKAP Tarım Kampüsü'nde yetiştirdiği çeşitli tarım ürünlerini yerli üreticilere ve küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtarak ekonomilerine katkı sağlarken bu alan ülkemizin de en büyük tarım kampüsü olma özelliği taşıyor.

Halka açık olan BAKAP, Ankaralıların doğayla, doğal ürünle buluşması ve dört mevsim yaşayan bir sosyal yaşam merkezine dönüşmesini hedefliyor. BAKAP Tarım Kampüsü Ve Rekreasyon Alanı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’nde yer alıyor.

BAKAP TARIM KAMPÜSÜ VE REKREASYON ALANINA NASIL GİDİLİR?

39 kilometre yürüyüş yolu, 19 kilometre bisiklet yolu, 45 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare lavanta bahçesi, 17 bin 500 adet meyve ağacı, tarım alanları, ekolojik göl, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, aromatik bitkiler bahçesi ve spor alanları ile Ankaralıları ağırlayan BAKAP'a EGO otobüsleri ile ulaşım sağlanabiliyor.

baskent-ankara-kalkinma-projesi-nedir-bakap-nerede-nasil-gidili.jpg

EGO Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Gölbaşı yerleşkesini ziyaret etmek isteyen vatandaşların ulaşımlarının sağlanması amacıyla;

  • 150-1 Ulus- Konya Yolu-1.Bölge Yerleşkesi ve
  • 150-2 1.Bölge Yerleşkesi-Konya Yolu-Ulus hat numaralı güzergâhlarımız BAKAP yerleşkesine giriş yapacak şekilde yeniden düzenlendi.

Hafta içi saat 12.00’den saat 18.00’e kadar,

Hafta sonu ise saat 10.00’dan saat 20.00’ye kadar saat başı olmak üzere belirtilen hatlar üzerinden hizmet veriliyor.

ekran-goruntusu-2024-05-21-102816.png

Alan içerisinde 3 adet ekolojik göl, 160 bin metrekare çim alan, 25 bin adet boylu süs ağacı, 2 milyon 200 bin adet peyzaj bitkisi, belediyemizin işlettiği kafeteryalar, seralar, üretim bahçeleri ve karavan parkı bulunuyor. Özel araçla BAKAP'a gitmek için; Karaoğlan, BAKAP, 06830 Gölbaşı/Ankara adresine ulaşılması yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.