Başkent Kart nedir, nasıl alınır, ne işe yarar?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımların yatırıldığı kart olarak bilinen Başkent Kart hakkında merak edilenler artıyor. Başkent Kart hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken merak edilenleri derledik.
Başkent Kart nedir, nasıl alınır, ne işe yarar?

Başkent Ankara'da yaşayan milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan Başkent Kart ile ilgili olarak detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Başkent Kart hakkında merak edilenler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken Ankaralılar da bu kartın sağladığı avantajlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Ankara'da Başkent Kart ile ilgili vatandaşın merak ettikleri artarken ''Başkent Kart nedir, nasıl alınır, ne işe yarar?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) hizmetlerinden tüm Ankaralıların kolaylıkla yararlanması için geliştirilen ve Türkiye’nin en gelişmiş şehir kartı olma özelliğini taşıyan Başkent Kart hakkında merak edilenleri derledik.

BAŞKENT KART NEDİR, NE İŞE YARAR?

Başkent kart Ankara içerisinde geçerli olan ve ABB tarafından kullanıma sunulan kartlardan biridir. Pos cihazı sistemleri ile birlikte belirli işyerlerinde geçen Başkent Kart, vatandaşların hem alışveriş yapmalarını hem de ulaşım ödemeleri gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır.

1646643596-baskentkartnedir.png

Başkent kartın kapsamlı bir hizmet kartı olduğu ifade edilirken fatura ödeme imkanı da sağlayan Başkent Kart, online ya da POS cihazı bulunan bütün işyerlerinden alışveriş yapılmasına, ilgili kurumlardan fatura ödeme işlemlerinin yapılmasına ve ulaşım araçlarında kullanılması için tasarlanmıştır. Bu kart üzerinden ABB'nin sosyal yardımları da hak sahiplerine ulaştırılmaktadır.

baskent-kart-nedir-nasil-alinir-ne-ise-yara.png

BAŞKENT KART NSIL ALINIR, KİMLERE VERİLİR?

Başkent kart kullanmak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekmektedir. Abonelik oluşturan kişilere verilen bu kart belirlenen kullanım alanlarında geçerli olurken Başkent Kart sahibi olmak isteyen vatandaşların, Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Başkent Kart bankosundan kartı teslim alabilecekleri ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-05-21-111358.png

Sosyal destek için Başkent kart almak isteyen vatandaşların öncelikle da ''sosyalhizmetler.ankara.bel.tr'' adresi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.