Mamak Belediyesi haşere ile mücadele dönemine başladı

Havaların ısınması ile beraber haşerelerin görülme sıklığı arttı. Bu çerçevede ilçe halkının sağlığı için haşere ile mücadeleye başlayan Mamak Belediyesi de çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Mamak Belediyesi haşere ile mücadele dönemine başladı

Başkent Ankara'da havalar ısınmaya başladı. Havaların ısınması ve haziran ayının yaklaşıyor olması ile beraber belediyeler tarafından park - bahçe temizliklerine de hız verildi. Belediyeler tarafından yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından takip edilirken son olarak Mamak Belediyesinden ilçede haşere İle mücadele dönemine başladığını duyurdu.

Mamak Belediyesi, yaz aylarında vatandaşlara rahatsızlık veren haşere, böcek ve sineklere karşı ilaçlama dönemine başlandığını ifade ederek ilçe halkının sağlığını önemsediklerini vurguladı. Yeşil alanlarda yoğun ilaçlama atağı başlatan Mamak Belediyesi, yapılan çalışmalarla ilgili de önemli bilgiler verdi.

MAMAK BELEDİYESİ HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek ve diğer haşerelerde görülen artış, belediye ekiplerini harekete geçirdi. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ekipler, dere yatakları, bina altı suları, doğal havuzlar, sulama havuzları başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında, parklarda sinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.

foto-7-3.jpeg

Piknik yapılan alanlarda yoğun ilaçlama çalışmaları yapıldığını ifade eden Mamak Belediyesi, çalışmalar kapsamında ilçedeki bütün çöp konteynerlerinin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.