Nesli tehlike altında olan Acıgöl dişli sazancığı Ankara'daki Beytepe Göletine bırakıldı

Günümüzde nesli tehlike altında olan hayvanları korumak, yaşamalarını, çoğalmalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Son olarak nesli tehlike altında olan Acıgöl dişli sazancığının Ankara'da suyla buluşturulduğu öğrenildi.
Nesli tehlike altında olan Acıgöl dişli sazancığı Ankara'daki Beytepe Göletine bırakıldı

Nesli tehlike altında olan hayvan türleri ile ilgili zaman zaman açıklamalar geliyor. Bu hayvanları korumak, yaşatmak ve çoğaltmak için uzmanların çalışmaları devam ediyor. Hayvanların neslinin tükenmemesi için insanların da dikkat etmeleri gereken hususlar açıklanmaya devam ederken Ankara'da önemli bir çalışmaya imza atıldığı öğrenildi.

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla bir etkinlik organize edildiği öğrenildi. Etkinlik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü (BSGM) ve Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü işbirliğiyle düzenlenirken nesli tehlike altında olan endemik balık türü Acıgöl dişli sazancığının Hacettepe Üniversitesi'ndeki Beytepe Göleti'ne bırakıldığı bildirildi.

NESLİ TEHLİKE ALTINDA OLAN ACIGÖL DİŞLİ SAZANCIĞI SUYLA BULUŞTU

TAGEM Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, törendeki konuşmasında, boyut olarak çok küçük olmasına karşın biyolojik olarak çok büyük bir önem taşıyan bir türün, doğala yakın bir ortamda neslinin devamını sağlayacak adımlar atıldığını söyledi.

ekran-goruntusu-2024-05-22-171612.png

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nün bütün evren ve canlılar için kutlu olması dileğinde bulunurken "Bu türün kampüsümüzde, biyoçeşitlilik içerisinde varlığını sürdürmesi bundan sonra bizim elimizde.

ekran-goruntusu-2024-05-22-171623.png

Elimizden gelen her türlü çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Balıklar, proje yürütücüsü Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Baran Yoğurtçuoğlu tarafından suyla buluşturuldu.

ekran-goruntusu-2024-05-22-171617.png

O anlar ise kameralar tarafından kaydedilerek ölümsüzleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.