4 bakanlık sokak köpekleri sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rapor sunacak

Sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm önerileri tartışılmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarının toplatılmasını isteyenler ve hayvanseverler arasındaki tartışmalar sürerken 4 bakanlığın konuyla ilgili çalışma yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı öğrenildi.
4 bakanlık sokak köpekleri sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rapor sunacak

Sokak hayvanların saldırıları ve bu saldırılarından zarar görenlerle ilgili haberler basına konu olmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarının toplatılması için zaman zaman kampanya başlatılırken bu durum da hayvanseverlerin tepkisini çekiyor. Sokak hayvanları sorununun çözümü için 4 bakanlık tarafından hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Bakanlıklar tarafından yapılan çalışmanın da yasa teklifi olarak önümüzdeki haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulmasının beklendiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamlı bir çalışma yaparken konu başlıkları da merak edildi.

4 BAKANLIKTAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇALIŞMA

4 bakanlığın sokak hayvanları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaptığı ve bu çalışmanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı ifade edildi. Sokak köpekleri sorununun çözümü için hazırlanan yasa teklifinin önümüzdeki haftalarda TBMM'ye sunulması beklenirken Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak raporda önemli rakam ve tespitlerin olduğu ifade edildi.

4-bakanlik-sokak-kopekleri-sorununun-cozumu-icin-cumhurbaskani-erdogana-rapor-sunacak.jpeg

Son 5 yılda sokak hayvanına çarpma şeklinde 3 bin 534 trafik kazası, 55 ölüm, 5 bin 147 yaralanma vakası olduğu tespit edilirken sokak hayvanları ile ilgili yapılan diğer tespitler de şöyle listelendi;

  • Türkiye, kuduz riski konusunda yüksek risk kategorisine girdi.
  • Türkiye'de toplam mama maliyeti 84 milyar lirayı buldu.
  • İngiltere, ABD ve birçok ülke, Türkiye'ye gelecek vatandaşlarına kuduz riskine ve sahipsiz köpeklerden kaynaklı tehlikelere karşı seyahat uyarısı yapıyor.
  • Barınaklarda kalan bir köpeğin aylık beslenme ve bakım giderleri yaklaşık 3 bin 500 liraya ulaştı.
  • Bir köpeğin yakalama maliyeti yaklaşık bin 500, kısırlaştırma maliyeti yaklaşık 630 lira olarak hesaplandı.

Bakanlıkların çalışmaları sonucu alınacak karar ise kamuoyu tarafından takip edilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum