E-Devlet üzerinden kaza tutanağı nasıl yapılır?

E-Devlet güncellemesi ile gelen yeni bir hizmet vatandaşları heyecanlandırdı. Vatandaşlar, bunda sonra e-Devlet üzerinden kaza tutanağı oluşturulabilecek.
E-Devlet üzerinden kaza tutanağı nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden yapılan güncelleme sayesinde yeni bir hizmet eklendi. Vatandaşlar, artık online olarak kaza tutanağı oluşturulabilecek ve kaza tutanağı hizmetinden yararlanabilecek. E-Devlet mobil uygulama üzerinden kaza tutanağının nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu.

Yeni yapılan güncellemede e-Devlet aracılığı ile Kaza Tutanağı hizmeti getirildi. Sürücüler artık online olarak tutanak oluşturabilecek. E-Devlet kaza tutanağı oluşturma özelliği ile artık kağıt formlara gerek kalmayacak. “Kaza Tutanağı Düzenleme” hizmeti ile sürücüler, yaşadıkları kazayı hızlı ve kolay bir şekilde bildirebilecek.

beysehir-devlet-hastanesi-bashekimi-uzm-dr-sitki-kucukbuzcu-2024-05-22t173238-987.jpg

E-DEVLET KAZA TUTANAĞI NASIL DÜZENLENİR?

Kaza tespit tutanağı oluşturmak için ilk olarak arama kısmına “Kaza Tutanağı Düzenleme” yazın. Daha sonra kazanın tarihi, yeri, katılan araçlara ait bilgileri girmelisiniz. Bilgiler kontrol edildikten sonra tutanağı kayıt edebilirsiniz.

Uygulamaya gelen yenilik sayesinde sigorta şirketleri, kazanın meydana geldiğinden anında haberdar olacak ve sonrasındaki süreç hızlanacak. Yeni gelen bu hizmetin vatandaşlara kolaylık sağlaması bekleniyor. E-Devlet’ten anında rapor düzenleyip takibini online olarak yapabilecek. Kaza sonrası sigorta şirketlerini aramak veya tutanak kopyaları ile uğraşmaya gerek kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.