Kırşehir'deki Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 5 gün sürecek

Kırşehir'de eskide kalan ve unutulmuş çocuk oyunlarının düzenlendiği bir şenlik gerçekleştirildi. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne yoğun katılım sağlandı.
Kırşehir'deki Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 5 gün sürecek

Kırşehir'de Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği gerçekleştirildi. Şenlikte çocuk oyunları kültürünün geleceğe ve tüm nesillere aktarılarak devam etmesi amaçlandı.

Kırşehir'de eskide kalmış geleneksel çocuk oyunları, düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile yaşatılıyor. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim İl Müdürlükleri öncülüğünde Ahi Stadı'nda gerçekleştirildi. Şenlikte çocuklar yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik ve kaleli yakan top gibi eskilerin unutulmaz oyunlarını oynadı.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şenlik kapsamında geleneksel oyunların çocuklara öğretilmesi amacıyla okullar ve sınıflar arası yarışma düzenlendiğini ifade etti.

aa-20240522-34645150-34645142-kirsehirde-geleneksel-cocuk-oyunlari-senligi-basladi.jpg

"BAYRAM HAVASI GİBİ BİR ETKİNLİK"

Buhara, merkez ve ilçelerdeki okullardan öğrencilerin stada geldiğini anlatarak, "Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımızı gelecek nesillere aktarmayı önemsiyoruz. İlk ve orta öğretimde yaklaşık 50 bin öğrencimiz var. 10 binden fazla öğrencimiz bu oyunlarla tanıştı. Onlar öğrendi, yarışmalara katıldı. Bayram havası gibi bir etkinlik içindeyiz. İnşallah çocuklarımız bunu arkadaşlarına, kardeşlerine aktaracaklar. Ecdadımızın bize miras bıraktığı çocuk oyunlarına sahip çıkacağız."

aa-20240522-34645150-34645144-kirsehirde-geleneksel-cocuk-oyunlari-senligi-basladi.jpg

Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin de sokaklarda oynanan unutulmuş birçok oyunu tekrar yaşatmayı amaçladıklarını ve çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin ne kadar süre devam edeceği merak edildi. Yağ satarım bal satarım ve mendil kapmaca gibi oyunların oynandığı eğlence dolu yarışma, 5 gün devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.