Milli Yas nedeniyle Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi

Helikopter kazasında yaşamını yitiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için 1 günlük milli yas ilan edildi. Milli Yas dolayısıyla bayraklar yarıya indirildi.
Milli Yas nedeniyle Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin dün yaşanan helikopter kazasında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hayatını kaybedenler için Milli Yas ilan edildi, Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi.

Dün düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklanan bilgilere göre 1 günlük Milli Yas ilan edildi. Helikopter kazası geçirerek hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için 1 günlük milli yas ilan edildiği duyuruldu. Milli Yas sonrası Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi.

HELİKOPTER KAZASI NASIL OLDU?

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının nasıl olduğu araştırılıyor. İran Azerbaycan sınırında bir törene katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Reisi Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptı. İran'a dönüş için yola çıkıldığında ise İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi ve heyetini taşıyan helikopter, yoğun sis nedeniyle kaza yaptı.

irandaki-helikopter-kazasi-cumhurbaskani-reisiye-ulasilamiyor-fjddvzaw.jpg

Yaşanan hava şartları nedeniyle arama kurtarma ekipleri çalışmalarını zor şartlar altında sürdürdü. Türkiye’den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı talep eden İran için Akıncı İHA görevlendirdi. Akıncı İHA, düşen helikopterin olası enkazı için ısı kaynağı tespit ederek koordinatları İran makamlarına iletti. Tespitler sonrası helikopter bulundu. Yaşanan kaza sonrasında da İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın, helikopter kazasında hayatını kaybettiği belirtildi.

031fe2be-ppmck64orb5bbmz0ixuog.jpeg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaşanan helikopter kazası üzerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum'' ifadelerini kullanmıştı. Helikopter kazası ise sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.