Her sabah kahvaltıda simit veya poğaça tüketmeyin!

Sağlığınız için özellikle kahvaltıda yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlara göre her sabah simit veya poğaça gibi karbonhidratlı besinler tüketmemek gerekiyor.
Her sabah kahvaltıda simit veya poğaça tüketmeyin!

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir. Kahvaltınızı sağlıklı ve doyurucu bir şekilde yaparsanız bir sorun yaşamazsınız ancak her sabah simit veya poğaça tüketiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Sabahları koşturmacadan kahvaltı yapamayan çok sayıda vatandaş, simit ve poğaça alarak kahvaltı öğününü yapmış oluyor. Yapılan araştırmalar sonucunda 60 gün boyunca her gün kahvaltıda düzenli simit tüketen kişilerin vücutlarında 2,5 kilogram yağ artışı olduğu belirlendi. Simitteki susamın fazlası nedeniyle tansiyonda da oynamalar olabiliyor.

gitclmzxeaetos7.jpg

UZMANLAR UYARIYOR!

Simitte ve poğaçada kaç kalori olduğu merak ediliyor. 1 adet simitte yaklaşık 275 kalori,1 adat poğaça da ise 243 kalori bulunuyor. Aşırı simit veya poğaça tüketimi birçok sağlık sorununa neden olacağından uzmanlar, bu konuda dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Sabah kahvaltıda simit veya poğaça yenildiğinde beyin kilo alma sinyallerini algılar. Her zaman simit veya poğaça tüketmek bir sorun teşkil etmez. Eğer düzenli olarak bu şekilde bir kahvaltı yaparsanız gün içinde kendinizi halsiz ve bitkin hissedebilirsiniz ayrıca vücuttaki yağ oranınız ciddi derecede artar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.