Daha ucuzu yok! Citroen Ami vs Fiat Topolino miniklerin dev rekabeti

Yükselen araç fiyatları sonrasında sıfır araba almak isteyen kişilere yönelik olarak ünlü markalar küçük elektrikli araba sınıfına girerken Citroen Ami modeline ek Fiat Topoline sektöre giriş yaptı.
Daha ucuzu yok! Citroen Ami vs Fiat Topolino miniklerin dev rekabeti

Daha kolay kullanılması, kalabalık şehir trafiğinde daha rahat park imkanı sağlaması, MTV ve araç muayene zorunluluğu bulunmaması gibi nedenlerle küçük elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Citroen'in AMİ modeli ile girdiği piyasada son olarak Fiat Topolino modeli ile rekabet perdesini aralamıştı.

Elektrikli araba almak istiyorum diyenlere ucuz araç seçeneği sunan iki model arasında büyük rekabet yaşanırken "miniklerin dev rekabeti" dikkat çekti. Sıfır elektrikli araç almak isteyen ancak diğer modellere bütçesi yetmeyen, küçük araç sürmek isteyen kişiler için iki modeli karşılaştırdık...

CİTROEN AMİ Mİ, FİAT TOPOLİNO MU DAHA İYİ?

Pek çok kişinin ilk satışa çıktığı dönemde ön yargı ile yaklaştığı, Türkiye'de asla satmayacağı iddia edilen Citroen Ami siparişe açıldığı ilk gün adeta peynir ekmek gibi satılmış, saatler içerisinde stoku tükenmişti. B1 ehliyet ile sürülebildiği için Citroen Ami 16 yaş ve üzerine hitap ederken Fiat Topolino da bu özelliği sunuyuor.

topolino-1.jpg

Fiat Topolino modeli satış fiyatı en düşük pakette 449 bin 900 TL olarak açıklanırken Citroen Ami satış fiyatı ise 439 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Citroen Ami modelinde Mayıs ayına özel satış kampanyası kapsamında 120 bin TL faizsiz araç kredisi desteği de bulunuyor.

amki-oelizelik.jpg

Citroen Ami ve Fiat Topolino adeta birbirine kardeş gibi benziyor. Her iki araçta 4 saatte tam şarja ulaşırken yine her iki araç 75 km menzile sahip bulunuyor. Her iki modelde de maksimum hız 45 KM/SAAT olarak belirlenmiş durumda. Fiat modelinde arkada yer alan taşıma ünitesi ekstra fark olarak dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.