3 Bin TL Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Emeklilere yılda iki kez yapılan ikramiye ödemeleri Kurban Bayramı'nın yaklaşıyor olması ile beraber araştırmalar başladı. Kurban Bayramı'nda alacakları ikramiye ödemeleri için tarih araştırmasına başlayan emekliler için detayları derledik.
3 Bin TL Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Türkiye'de emeklilere ek gelir olması açısında yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye ödemesi alma hakkı bulunan emekliler son olarak 2 bin TL ödeme alıyordu. Ancak 2024 yılı Ramazan Bayramı itibariyle 2 bin TL tutarındaki ikramiye ödemeleri 3 bin TL'ye çıkarıldı.

Emekli ikramiyelerinin 3 bin TL'ye ulaşması sonrası, Kurban Bayramı'nda yapılacak olan ödemenin tarihi de beklenmeye başladı. Kurban Bayramı'nın idrak edilmesine sayılı günler kalırken yılın ikinci bayram ikramiyesi için de geri sayım başladı.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram öncesinde hesaplara yatırılan bayram ikramiyesi ile ilgili ''Emekli bayram ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında ve kimlere verilecek?'' sorularına yanıt aranıyor.

3-bin-tl-emekli-bayram-ikramiyesi-ne-zaman-hesaplara-yatirilacak.webp

Geçen yıl 2 bin TL olan emekli bayram ikramiyesi bu yıl 3 bin liraya yükselirken bayram ikramiyelerinin ödeme tarihine yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kurban Bayramı 16 Haziran'da idrak edilecek. Dolayısıyla ödemelerin de haziran ayının ortasına kadar yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz dönemde ikramiyeler bayramdan bir hafta kadar önce hesaplara yatırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.