Ankaralı kuyumcular yok satıyor! Altın yatırımcısının yeni gözdesi Ankara beşlisi oldu

Altına yatırım yapmak istiyorum diyen kişilerin yeni gözdesi Ankara beşlisi oldu. Ankaralı kuyumcular yok satıyor işte fiyatı...
Ankaralı kuyumcular yok satıyor! Altın yatırımcısının yeni gözdesi Ankara beşlisi oldu

2024 senesinin en çok kazandıran yatırım araçları arasına adını bir kere daha yazdırmayı başaran altın fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Son olarak İran Cumhurbaşkanı Reisi'inin helikopterinin düştüğü haberinin gelmesi ile rekora koşan altın hem dış hem de iç piyasada tüm zamanların en yüksek rekorunu kırarak tarihi eşiği aşmıştı.

Türk Lirası'nda yaşanan erimenin devam etmesi ve altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın yeniden altına yönelmesine neden olurken altın almak isteyen yatırımcılar kuyumculara koşmuştu. Ankaralı kuyumcuların son dönemdeki en çok sattıkları ürün ise Ankara beşlisi oldu. Özellikle de evlilik hazırlığı yapan yeni gelinler artık düğün alışverişinde satışta zarar ettiren takı setleri yerine Ankara beşlisi almaya başladı...

ANKARA BEŞLİSİ NEDİR, KAÇ TL, FİYATI NE KADAR, BOZDURURKEN / SATARKEN ZARAR EDER Mİ?

Ankara beşlisi özel üretim bir altın türü olup 22 ayar altın kullanılarak üretilmektedir. Ortalama ağırlığı 36 gram olarak üretilen bu altın türü 5 reşat altın fiyatı ile eşit değere sahiptir. Bu nedenle Ankara Beşlisi olarak ismi ile anılır. Kenarları özel işçilik kullanılarak işlemelerle süslenen altın kolye olarak tercih edildiğinden dolayı kulplu olarak üretilmektedir.

ankara-beslisi-001.jpg

Ankara beşlisinin fiyatı reşat altın fiyatı üzerinden hesaplanmakta olup altın fiyatlarında yaşanan değişimlere göre belirlenmektedir. Anlık olarak fiyatları değişmekle beraber bugün için anlık fiyatı 16 bin 170 TL olan reşat altını üzerinden hesaplandığı takdirde 1 Ankara beşlisinin satış fiyatı 80 bin 850 TL olarak işlem görmektedir.

altin-fiyatlari.jpg

Kuyumcular özellikle de yeni evlenmek isteyen gelinlerin artık satarken büyük zarar eden altın setleri yerine bu çeşit zarar etmeyen yüksek fiyatlı altınları tercih ettiklerini belirtiyorlar. Ankara beşlisi çoğu kuyumcuda yer alırken yoğun talep nedeni ile bulunamaması durumunda ise özel sipariş üzerine üretiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.