Bank of America’dan 38 TL’lik yıl sonu dolar kuru tahmini!

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan Bank of America (BofA) Türkiye ekonomisi hakkında yeni bir rapor açıklandı. Bu raporda yıl sonu dolar kuru ile enflasyon tahmini yapıldı.
Bank of America’dan 38 TL’lik yıl sonu dolar kuru tahmini!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler yabancıların da radarına takılmaya devam ediyor. Bu çerçevede yabancı finans kuruluşları dönem dönem Türkiye ekonomisine ilişkin analizler yayınlıyorlar. Bu şekilde son analiz de ABD’de bankası Bank of Amerika’dan geldi. Bankanın kıdemli analistleri Türkiye ekonomisini masaya yatırdılar ve yıl sonuna ilişkin beklentilerini açıkladılar.

TL’DE NOMİNAL DEĞER KAYBI OLABİLİR

Türkiye’de yüksek enflasyona dikkat çekilen analizde enflasyon baskının artması halinde talepte yavaşlama gözlemlenebileceğine dikkat çekildi. Buna bağlı olarak yüksek enflasyon sorunu sermaye girişlerinin yavaşlaması ile birleştiğinde TL’de nominal değer kaybı yaşanabileceği vurgulandı. Bunun neticesinde de dolar kurunun yıl sonu değerinde bugüne göre artış kaydedilebileceği açıklandı.

YATIRIMCILARIN GÜVENİ ARTTI

Yayınlanan raporda yüksek faizden dolayı yabancı mevduatların TL yerine dövize yöneleceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yaz aylarında ise TL istikrar kazanırsa döviz mevduatlarında çözülme olması bekleniyor. Yapılan değerlendirmede sıkı para politikası ve yeni ekonomi programına verilen destek ile hem yerel hem de yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin daha pozitif bir hale geldiğine işaret edildi.

DOLAR KURU BEKLENTİSİ

Merkez Bankası’nın bir süredir döviz rezervi biriktirmesi yabancıların da ilgisini çekti. Bank of America analistlerine göre Merkez Bankası döviz rezervlerini yıl sonuna kadar artırmaya devam edecek. Bu da TL’nin dolar karşısında daha dirençli bir pozisyon almasını sağlayacak. Yapılan son değerlendirmelere göre ise Bank of America’nın yıl sonu dolar kuru tahmini 38 TL olarak açıklandı.

ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI

Bank of America analistleri Türkiye ekonomisi için enflasyon beklentilerini de açıkladılar. Rapora göre Türkiye’de 2024 yıl sonu enflasyonu yüzde 42 olacak. Bu rakam Merkez Bankası’nın yüzde 38’e revize ettiği enflasyon tahmininin üzerinde bulunuyor. Çok sayıda ekonomist ise yıl sonu enflasyon rakamının yüzde 48-52 aralığında olacağını düşünüyor. Enflasyon ile mücadelede yıl sonuna kadar atılacak yeni adımlar bu yönde belirleyici olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.