Emekliye Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? Refah payı verilecek mi?

Emekliler ocak ayında aldıkları yüzde 49,25 oranındaki zamla geçinemediklerini her fırsatta dile getiriyor. Her geçen gün gelen peş peşe zamlar vatandaşların belini bükerken, gözler temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlara çevrildi.
Emekliye Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? Refah payı verilecek mi?

Emekliler her yıl 2 defa zam alıyor. Enflasyon farkı adı altında verilen temmuz zammında son durum merak konusu oldu. Emekliler bunun yanı sıra refah payının da maaşlarına eklenip eklenmeyeceğini merak ediyor. Peki, emekliye Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak, refah payı verilecek mi?

Emeklilerin gözü kulağı resmen temmuz ayında verilecek olan zamlara çevrildi. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’na verilecek olan maaş zammı için son oranlar ne? Aktarılan son habere göre mayıs ayı enflasyon beklenti anketi güncellendi. Bu durumda emeklilerin alacağı temmuz zammı da yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

GÖZLER HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİLERİNE ÇEVRİLDİ

Temmuz 2024 emekli maaş verileri için araştırmaları hız kazanırken, son olarak emeklilerin 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak duyurulmuştu. Gözler şimdi mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Yüzde 18,72 oranına mayıs ve temmuz ayı zamları da eklenecek.

Mayıs ayı enflasyon beklenti anketi güncellendi. Oran mayıs ayı için yüzde 3’ten yüzde 3,04’e yükselirken, Haziran ayı için enflasyon beklentisi yüzde 2,56 olarak açıklandı. Bu oranlar dikkate alınarak bir hesaplama yapıldığında emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 25 seviyesinde olabilir.

Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamasında enflasyonun mayıs ayında zirve yapacağını mayıstan sonra da hızlı bir şekilde düşeceğini belirtmişti.

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Emekliler maaş zamlarına ek olarak refah payı beklentisi içerisinde. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında emekliye refah payının verilip verilmeyeceğine ilişkin, “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” demişti.

Tüm bunlar dikkate alındığında temmuzda emekliye yüzde 25 zam yapılması halinde en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12.500 TL’ye çıkarılacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.