Halkbank'tan esnaf kredisi açıklaması! Faiz oranları 1 Mayıs'tan itibaren geçerli

Kredi faiz oranlarında gidilen güncellemeler esnaf kredilerini de etkiliyor. Esnaf kredilerinde yaşanan faiz artışı ile ilgili Halkbank'ın geriye dönük faiz artışı yaptığı iddia edilirken Halkbank'tan beklenen açıklama geldi.
Halkbank'tan esnaf kredisi açıklaması! Faiz oranları 1 Mayıs'tan itibaren geçerli

Kamu bankası olan Halkbank'ın esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerde faiz oranını yükselttiği iddia edilmişti. En düşük yüzde 7.5 olan faiz oranının yüzde 17'ye yükseldiği ifade edilirken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'in yüksek kredi faizlerini eleştirmesi gündem olmuştu.

Halkbank, bazı basın yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında, bankanın esnaf kredileri faiz oranları güncellemesiyle ilgili gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde haber ve yorumların yer aldığını belirtti. Halkbank, esnaf kredi faiz oran güncellemesine ilişkin yaptığı açıklamada kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını ifade etti.

HALKBANK AÇIKLADI: KREDİ FAİZ ORANLARI 1 MAYIS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ

Halkbank, esnaf kredileri faiz oranlarının 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere güncellendiğini, faiz oranı değişikliğinin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığını kaydetti. Halkbank, yaptığı resmi açıklamada "İlerleyen dönemlerde kaynak maliyet azalışlarına bağlı olarak esnaf kredileri faiz oranlarında iyileştirmeler yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

halkbanktan-esnaf-kredisi-aciklamasi-faiz-oranlari-1-mayistan-itibaren-gecerl.webp

Bankanın esnaf kredileri faiz oranlarını 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere güncellediği aktarılan açıklamada, faiz oranı değişikliğinin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Ayrıca, esnaf kredileri faiz oranının yüzde 50'si, gelir kaybı uygulaması kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak esnafımıza önemli bir destek de sağlanmaktadır." denildi.

ekran-goruntusu-2024-05-22-140419.png

Esnafa yansıtılan yeni faiz oranları yüzde 17 - 29 bandında değiştiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.