Mayıs 2024 TÜİK enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayında belirlenecek olan emekli ve memur maaş zammı için TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları bekleniyor. TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları için geri sayıma geçilirken mayıs ayı verilerinin açıklanacağı tarih de merak ediliyor.
Mayıs 2024 TÜİK enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de maaş zamlarını belirleyen en önemli pariteler arasında enflasyon yer alıyor. 6 aylık enflasyon farkına göre emekli ve memur maaş zammı belirlenirken gözler şimdi de mayıs ayı verilerine çevrildi. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih araştırılmaya devam ederken ''Mayıs 2024 TÜİK enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları içi geri sayıma başlanırken şu ana kadar 4 aylık veri açıklandı. Mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının da açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli olacak ve memur - emekli maaş zammı hesaplanacak. Emekli ve memur maaş zammı için açıklanacak beşinci enflasyon verisi için bekleyişe geçilirken TÜİK'in takvimi belli oldu.

MAYIS AYI ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamları her ay açıklanıyor. Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olmuştu.

enf.png

Pek çok kalemi etkileyen enflasyon oranı için mayıs ayı verileri takip edilmeye başlandı. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları Mayıs ayı için 3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak. Ardından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları sonrası 6 aylık farka göre zam pazarlığına oturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.